Leegte

Hoe on-ge-lo-fe-lijk stom kun je zijn, met je partijgenoot aan de telefoon bespreken hoe je de burger aan het lijntje houdt, terwijl iedereen mee kan luisteren en sociale media alomtegenwoordig zijn. Nomen is in dit geval wel héél erg omen.

En het wordt nog erger: je biedt je excuses aan. Nee, niet voor het feit dat je de benadeelde burger in de maling neemt, niet voor het feit dat je de ergst denkbare vooroordelen over politici meer dan bevestigd hebt, maar voor het feit dat je daarover een publiek telefoontje hebt gepleegd, voor het feit dat je betrapt bent dus, als de eerste de beste crimineel.

En dan nóg kan het erger: wíj zijn het namelijk die op deze man gestemd hebben, en op de partijgenoten waarmee hij over het beleid inzake gaswinning in Groningen telefonisch overleg plegen moest.

Ostracisme anyone?

Dit bericht werd geplaatst in Politiek, Samenleving en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Leegte

  1. mnb0 zegt:

    Leegte heeft de les van Macchiavelli niet geleerd: een politicus hoeft niet per se integer te zijn, maar moet wel integer lijken. Uiteraard – dat voegde M. er ook aan toe – is de beste manier om integer te lijken het ook daadwerkelijk te zijn. Alleen is dat niet altijd mogelijk.

  2. mnb0 zegt:

    Volstrekt off topic, maar ik denk dat u deze video wel kunt waarderen. Had mijn stoel geen rugleuning gehad dan was ik steil achterover geslagen.

Reacties zijn gesloten.