Cultuur

Rifapen, dobbernegers, haatbaarden,  testosteronbommen, kopvodden, geitenneukers, hoerroepers, zandnegers, vrouwenhaters, rapefugees, pedoprofeet, haat-imam, klaagneger, asieltoeristen, Gutmenschen, woestijnnazi’s, moslimhoer, slachtofferexhibitionisten, asielshopper-invasie, haatbaardzeugen, beroepsgekwetsten, ‘racisme’-schreeuwers, allochtonenPVV, haatsmurfen, asieltsunami, woestijngeloof, uitzwaai-pagina, sharia-driehoek, Haatsnee…

Er wordt de laatste tijd nog wel eens – en met graagte – op gewezen dat onze joods-christelijke cultuur onder druk staat.

Als u het mij vraagt is die al lang bezweken.

Dit bericht werd geplaatst in Politiek, Samenleving en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Cultuur

 1. mnb0 zegt:

  Er is nooit een joods-christelijke cultuur geweest, tenzij dit bedoeld wordt:

 2. Frank Bikker zegt:

  “Een schone bloemlezing” die een deel van onze bevolking gestoeld op zogenaamde Joods Christenlijke waarden anno 2017 heeft voortgebracht.

 3. MartijnR zegt:

  Altijd weer fijn om dit begrip weer eens van neerbuigend commentaar te voorzien.

  De term “joods-christelijk” slaat op het gegeven dat het christendom is voortgekomen uit het Jodendom en dat dus een groot aantal aspecten van het christendom zijn terug te leiden tot het Jodendom. Heel simpel gezegd: de term “joods-christelijk” voegt een chronologische afhankelijkheidsrelatie toe aan de term “Abrahamitisch”. Hiermee wordt dus erkend dat het Christendom, als voortbrengsel van het Jodendom, niet los gezien kan worden van de Joodse traditie waarop zij gebaseerd is. (doen alsof Mozes en Jezus geen Joden waren is het religieuze equivalent van “whitewashing”).
  De term is ontstaan omdat de wortels van het christendom in het jodendom liggen. Waardoor het christendom -en de daarop gebaseerde cultuur- dus beïnvloed zijn door aspecten van de onderliggende Joodse cultuur (De Romeinen zagen het christendom eerst ook als Joodse sekte).
  De samentrekking ‘Joods-christelijk’ in de huidige betekenis, verscheen voor het eerst op schrift in the New English Weekly van 27 juli 1939, waarin stond geschreven: “the Judaeo-Christian scheme of morals”.

Reacties zijn gesloten.