Goede Vrijdag

Dat is het dus vandaag. Ik had eigenlijk een stukje gepland over de heiligverklaring van aartsbisschop Romero, martelaar, in verband met de aanstaande Pasen, maar die heiligverklaring blijkt zich niet op 24 maart jongstleden (zijn sterfdag) te hebben afgespeeld, zoals ik dacht, maar is nog aanstaande.

Daarom maar wat anders (en elders), deze link.

Uit onderzoek blijkt dat 28% van de autochtone, Nederlandse sollicitanten met een strafblad voor bijvoorbeeld gewelds-, zeden- of vermogensdelicten worden uitgenodigd voor een gesprek, tegen 9% van de allochtone, niet-westerse sollicitanten zónder strafblad.

Nog veel erger is de reactie van Pontius Pilatus Lodewijk Asscher. U weet wel, de man die – tegen alle adviezen in – een onderzoek van Motivaction openbaar maakte met de onmogelijke conclusie dat zeker 80% van de jonge Turken in Nederland achter IS stond. Een jaar later pas kwamen de excuses. Zeg dan níks…

Zoals de sji’ieten zeggen: het is elke dag Goede Vrijdag.

(naschrift 3 april: de juiste link gezet naar het artikel i.p.v. 2x Oscar Romero)

Dit bericht werd geplaatst in Politiek, Religie, Samenleving en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Goede Vrijdag

 1. mnb0 zegt:

  “Ik had eigenlijk een stukje gepland over …..”
  Als u dat later dan nog maar schrijft, want volstrekt niet toevallig is Aartsbisschop Romero één van mijn favoriete katholieken (met Franciscus van Assisi bv.).

 2. mnb0 zegt:

  Goed dat u Pontius Pilatus hebt doorgestreept. Die man had meer eergevoel in zijn donder dan Asscher (we mogen niet zomaar op de Evangeliën afgaan als we het karakter van PP beoordelen – de Evangeliën zijn bevooroordeeld).

 3. Rob Alberts zegt:

  Een van mijn leerlingen vroeg twee weken geleden naar Zwarte vrijdag.
  Hij haalde Witte Donderdag en Goede Vrijdag door elkaar.
  Maar wilde wel graag een vrije vrijdag.
  Hij vierde namelijk zijn verjaardag.

  Ik heb hem maar niets verteld over het Amerikaanse Black Friday …

  Vriendelijke groet,

  • In een boel talen is het ook ‘Zwarte Vrijdag’, verwijzend naar de liturgische kleur (zwart dus, tegenwoordig meestal vervangen door paars).

Reacties zijn gesloten.