Weeshuis

Ik ben niet zo’n krantenlezer meer de laatste tijd, maar begrijp ik dat nou goed? De Nederlandse overheid wil twee kinderen die een moeder hier in Nederland hebben naar een weeshuis sturen in een buitenland waar die kinderen nog nooit geweest zijn? Of gaat het toch over Trump?

Naschrift 4 september: Helemaal correct bleek dit bericht niet. De moeder zit niet in Nederland. Ik meende daarvan uit te kunnen gaan omdat het een uitzetting naar een weeshuis betrof en omdat ik voor onmogelijk hield wat er werkelijk is gebeurd: de moeder is vorig jaar al – in haar eentje, zonder kinderen dus – uitgezet. Dat weeshuis blijkt noodzakelijk te zijn omdat de moeder niet goed voor haar kinderen kan zorgen.

Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Weeshuis

 1. ras400517317 zegt:

  Mijn kennis van de Klassieken berust grotendeels op het zien van toneelstukken. Maar met ‘Antigone’ van Sophokles heb je dan ook meteen wat! Koning Creon houdt vast aan de vastgestelde regels en verbiedt Antigone haar gesneuvelde broer te begraven. Antigone doet dat toch, wetend dat ze daarvoor ter dood gebracht kan worden. Onze huidige overheid kiest voor het standpunt van Creon en zegt ‘regels zijn regels en die moeten worden toegepast!’ Menselijker ingestelde burgers kiezen voor Antigone en zeggen: ‘Laat die kinderen toch hier!’
  Aardig vind ik, dat dr Willem Doorenbos (1820-1906), leraar aan de Eerste HBS met 5-jarige cursus te Amsterdam en belangrijk inspirator van de Tachtigers, reeds in zijn ‘Literair proefschrift bevattende een uiteenzetting van Creons karakter, zoals Sophokles hem beschreven heeft’ (1844) het standpunt van Antigone heeft uiteengezet en verdedigd. Laat hen dat maar eens lezen, onze beleidsmakers!

 2. Rob Alberts zegt:

  Beleidsmakers maken vergissingen.
  Politici maken FOUTEN.

  Menslievende groet,

 3. jan kroeze zegt:

  Ik vermoed dat men wil laten zien dat je nog zoveel rechtszaken kan willen aanspannen maar dat het een keer ophoudt. En voor zover mij bekend waren zij geen vluchtelingen. Een hele hoop Afrikanen die naar Europa willen zijn natuurlijk ook niet. Ze willen gewoon weg van waar ze vandaan komen om wat voor reden ook. Wat vind je, willen we half Afrika hier over de vloer? Het lijkt me beter dat men ter plekke de boel op poten zet. En dat zal moeten gebeuren door Afrikanen zelf met hulp van anderen vermoed ik.

  • Frank Bikker zegt:

   En daar moet een 12 en 13 jarig kind het slachtoffer van worden! Ik heb deze kinderen horen praten op TV . Zij beheersen het Nederlands beter als menig autochtoon. Maw regels moeten er zijn, maar je moet altijd met menselijkheid toepassen en dat gebeurt hier niet.

 4. FrankB zegt:

  We hebben het niet over Donald de Clown maar over zijn Nederlandse tegenhanger.

Reacties zijn gesloten.