Ja, en dus? (2)

Last time I checked stond de teller op 33.926 handtekeningen terwijl er 35.000 nodig zijn. Afgaande op the penultimate time I checked, komen de handtekeningen met een snelheid van één per drie-driekwart seconde binnen, dus dat gaan we in pakweg een uur wel halen. Tegen de tijd dat u dit leest, zijn we er met andere woorden al.

Maar toch, als het zo door gaat, halen we er nóg eens 35.000 in drieëneenhalf uur en staan we overmorgen op het tienvoudige. Of dat enige indruk maakt op de Klaas Hoffdijks dezer wereld, ik waag het te betwijfelen met een Grote Twijfel.

Teken dan toch, al is het maar om egoïstische redenen: dat u later, als uw inmiddels opgegroeide dochter vragen gaat stellen over aan welke kant ú stond in het vluchtelingendebat eind jaren ’10, u tenminste kunt zeggen dat u aan de kant van de heilige Klaas stond, niet aan die van die andere…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Politiek, Samenleving en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ja, en dus? (2)

  1. FrankB zegt:

    Een dochter heb ik niet, dus zij zal later niets vragen. Wel heb ik een zoon die al opgegroeid is en mij vragen stelt. Dus heb ik het gedaan, al was het maar om hem straks nog steeds recht in de ogen te kunnen kijken. Op het moment van tekenen nog ruim 400 te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.