Mensensmokkel

U denkt misschien als u naar buiten kijkt – of de krant leest – dat alles verhoudingsgewijs wel ongeveer normaal is, maar gelooft u mij: wij leven in bijzondere tijden.

U allen een Zalige Kerst toegewenst!

Dit bericht werd geplaatst in Politiek, Samenleving en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Mensensmokkel

 1. Henk Ras zegt:

  Beste Richard. Nog net op Kerstavond verstuurd (23.59 h), die mail van jou. Ik heb maar eens uitgeslapen vandaag, eerste Kerstdag. Het is 10.58 h, zie ik op mijn computerscherm. En ik open jouw mail om na enkele minuten nadenken te concluderen: ik begrijp er niks meer van.
  Drie voor mij onbegrijpelijke zaken: 1. Zalig Kerstfeest. In mijn jonge jaren bestond de verzuiling nog. Nu trouwens ook, maar met andere zuilen. In die eind jaren vijftig kon je weten uit welk godsdienstnest iemand kwam aan de hand van zijn kerstwens: zalig was katholiek, gelukkig hervormd. Ik zie zalig de laatste maand weer terugkeren. Hoe zit dat?
  2. Het zinnetje: “Advertenties worden ondersteund voor dit bericht.” Ik heb er wel een paar minuten over nagedacht, maar ik snap er echt niks van. Wat hebben Credit cards met cash back en weight loss pills met jouw boodschap te maken? In Amerika doen ze toch altijd al een beetje gek?
  3. Meneer Harbers stapt weer in zijn rol van Commissaris Bullebas. Wat goed van die mensen die in Griekenland vluchtelingen gaan ophalen. Vast een christelijk geïnspireerde kerstdaad!
  En prettige feestdagen en een gelukkig en gezond nieuw jaar!

  • 1. Ik kom uit een Rooms nest, dus bij mij is het altijd als ‘zalig’ geweest 🙂
   2. WordPress is gratis, en omdat niets gratis is, moet ik dat bekopen met ongevraagde advertenties voor, in en na mijn blogposts. Daar heb ik dus ook geen invloed op. Wie op mijn blog is geabonneerd, krijgt die posts dus per email binnen, kennelijk advertenties incluis. Ik heb het een hele tijd zonder gehouden, maar wellicht – het aantal bezoekers is licht maar gestaag aan het stijgen – zit ik nu qua bezoekersaantallen over een drempelwaarde heen.
   3. Waarschijnlijk is de actie gedoemd te mislukken, want de Grieken lijken niet mee te willen werken (die zitten natuurlijk via tientallen andere kanalen al in de tang). Wat ik van de initiatiefnemers begrijp, is het vooral medemenselijkheid. Ik heb verder weinig specifiek christelijks in hun motivatie ontdekt. Medemenselijkheid is natuurlijk ook geen christelijk monopolie.

 2. jan kroeze zegt:

  Als Richard Kroes mensen een zalig kerstfeest wenst toe te wensen heb ik daar geen probleem mee. Ikzelf ben katholiek opgevoed. Vanaf m’n 11e ongeveer kwam ik tot de ontdekking dat er geen god zou kunnen bestaan, het was een soort opluchting. Er is niets en dat vind ik prima. Ik heb ook gemerkt dat mensen slecht tegen oneindigheid kunnen, ik vraag me af of dat religieus zijn te maken heeft. je hoeft niet in een god te geloven om religieus te zijn naar mijn mening.
  Wat betreft het ophalen van vluchtelingen waar Henk Ras blij mee is zou ik willen beweren dat zoiets een slecht idee is. In dit land hebben we een bestuur gekozen en ik vind het onzinnig om op eigen houtje aan de slag te gaan met zulk een operaie(tje). Wat bereik je ermee? Mag iemand mij uitleggen. Overigens wie haal je hiermee op? Een paar lui waar de grieken het liefst heel snel van af willen? Wat heb je daaraan? Niks dus. Oh ja, mensen zijn niet gelijk, sommigen denken dat, maar ook dat is onzin! Verder iedereen een goed 2019 gewenst!

 3. jan kroeze zegt:

  Ik heb geen probleem met dat zalig, iedereen doet zulks op z’n eigen wijze. Kroes valt daar niemand lastig mee, dus prima zou ik zeggen.Wie halen zij daar op? Misschien wel een aantal vervelende, misschien wel criminele figuren waar Griekenland graag van verlost wil zijn? Ik neem aan dat de ophalers het niet zelf voor het zeggen zullen krijgen. Overigens is het maar de vraag of een dergelijke operatie wel doorgaat. Want waarom zou je die mensen daar valse hoop geven?

Reacties zijn gesloten.