Bloek

U bent over de helft van de thuiswerkquarantaine die ons allen bindt, althans: de oorspronkelijk geplande, en moet nog steeds bezig gehouden worden.

Here we are now, entertain us

Toevallig had ik al maanden een bloek op de plank liggen. Een wat? Een bloek, een boek in blogvorm, bloek dus, een term die Arabist Wim Raven ooit heeft gemunt. Dus ik heb het nu in bijna affe toestand maar online gezet. Online stond het trouwens al een tijd, maar u kunt er nu ook bij.

Als u werkelijk niets beter te doen heeft, dan zou u mijn bloek eens kritisch kunnen lezen en van commentaar voorzien. Het is misschien wat taaie stof voor een thuiswerkquarantaine: de uiteindelijke tekst die voortkwam uit mijn kanttekeningen in het boek Islam voor varkens, apen en ezels, van Arabist Hans Jansen. Ik blogde daar eerder over.

De tekst is ook heel erg ondergetekende: ik zwatel maar door en spring van de hak op de tak van onderwerp naar onderwerp en met veel zijstappen, ongeveer zoals ik ook praat en les geef. Een echte schrijver zou zeggen dat er nodig redactie overheen moet, maar daar ben ik te lui voor.

Ik ga de bibliografie nog afmaken (‘Verder lezen’) en langzaam maar zeker links toevoegen en dan wil ik ervan af zijn, die hele Hans Jansen.

Dit bericht werd geplaatst in Mijzelf, Religie, Samenleving, Wetenschap en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Bloek

 1. FrankB zegt:

  1. Ik heb allerlei betere dingen te doen, waar ik zoals altijd geen zin heb (ramen lappen bv.) dus op mij kune je rekenen.
  2. Moslims zijn hier om te blijven alsook een niet nader genoemde boreale politieke partij (met een leider die aan de gebruikelijke lange tenen lijdt). Dus ik heb ook wel slechtere dingen te doen dan een weerwoord lezen van islamofobe kwakwetenschap.

  Dus op mij kun je rekenen en mijn zoals altijd ongezoute commentaar plaats ik hieronder.

 2. jan kroeze zegt:

  Ik wist niet dat een kafir iemand was die god niet gehoorzaamt.
  Ik dacht aan een ongelovige.
  Dank voor dit misverstand.

 3. jan kroeze zegt:

  Overigens drink ik nu kefir, een soort yoghurt.

Reacties zijn gesloten.