Robert Sapolsky (cum suis)

Mijn zoektocht naar leuke video’s levert soms vondsten op die ik niet geschikt vind voor de eindejaarlijkse lekkerkijklijs, maar die toch zo verdraaid interessant zijn, dat ik ze niet wil weggooien. Hier een serie colleges uit 2011 van Robert Sapolsky van Stanford University over gedrag. Om uw tweede Lockdown mee door te brengen.

Het is eigenlijk meer radio dan video (vandaar niet in de lekkerkijklijs), ondanks het feit dat de docent af en toe iets tekent op het bord. En af en toe breekt de video te vroeg af, vlak voor het einde van het college, maar de breedte van het vakgebied dat deze man beslaat, is indrukwekkend compleet en uiterst, echt uiterst leerzaam en onderhoudend.

Hier vallen de Mid Term Exams

Deze aflevering zou door elke politicus bekeken moeten worden:

Let even niet op de veel te kort door de bocht genomen samenvatting van de Vroege Middeleeuwen in Europa (dit is een neurobioloog, geen historicus), de rest is wetenschapstheoretisch nog steeds interessant.

Dit was de hele cursus, waarin een lezing over depressie uiteindelijk niet is opgenomen. Gelukkig bestaat er wel een lezing over dat onderwerp die is opgenomen in een andere zaal en bij een andere gelegenheid. Een toegift dus:

Dit bericht werd geplaatst in Samenleving, Wetenschap en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Robert Sapolsky (cum suis)

 1. marcel Meijer Hof zegt:

  Okay, na les één zijn mijn oren een beetje buiten adem (sic)  ’t Wordt even wennen en ondertussen verbetert mijn Amerikaans Engels ook nogal wat. De vraag is, ga ik dit volhouden ? We shall see. Thanks so far :-] Have a nice lockdown all of you.

 2. Drabkikker zegt:

  Robert Sapolsky is ge-wel-dig. Hij heeft ook boeken. Behave bijvoorbeeld.

 3. FrankB zegt:

  25 keer dik anderhalf uur ….. en ik ben in het Nederlands al zo’n slecht luisteraar.

 4. Psychomac zegt:

  Ik heb het grootste gedeelte van de cursus twee jaar geleden bekeken en gedownload… Een aanrader voor iedereen… Bijzondere vent…..

Reacties zijn gesloten.