BBB

Eerlijk gezegd is het volledig aan me voorbijgegaan. Hij kwam ook niet voorbij in al die stemwijzers die ik heb uitgeprobeerd en dat ene affiche van de club maakte ongeveer net zoveel indruk als die van de partij ‘Volg Jezus’. Dat was een niet zo kleine miscalculatie. Eén zetel kreeg de partij en de volgende dag kwam er een mevrouw met een trekker het Binnenhof op rijden.

Nog maar een paar maanden geleden maakten wij onze eigen versie van de bestorming van het Capitool mee. Dat wisten we toen nog niet, want die moest nog plaatsvinden. Maar ik kan me nog goed herinneren dat er wat was met een provinciehuis, een deur en een trekker. Ik kan me ook een opmerking herinneren van Arjen Lubach, die erop wees dat hij het staatsrecht zo nooit begrepen had bij maatschappijleer op de middelbare school.

En nu dan die mevrouw met die trekker op het Binnenhof. Ben ik de enige die denkt dat dat een bewuste  poging tot intimidatie is?

Dit bericht werd geplaatst in Politiek, Samenleving en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op BBB

 1. Ik denk dat je er teveel achter zoekt. Het had ook een piano kunnen zijn, zoals na de vorige verkiezingen gedaan door een volksvertegenwoordiger die mede door dat stuntje veel aandacht kreeg maar die we verder zelden in de Kamer hebben gezien.

  Aandachttrekkerij zonder inhoud. In de Nederlandse archeologie noemen we zoiets “de limes”. Het enige resultaat is dat mensen, teleurgesteld omdat er na de aandachttrekkerij niets meer is, een negatief oordeel vormen.

  • Rob Alberts zegt:

   Dan mag ik toch hopen dat in verre toekomsten de BBB-voorvrouwe met haar trekker al lang vergeten is. Liefst natuurlijk zo snel mogelijk…

   Speculaties over de ‘Limes’ mogen dan van mij nog voortleven. Met een gepast kritisch geluid van jouw toekomstige opvolger!

   Optimistische groet,

  • Jan Albert zegt:

   Vanwege Jona kom ik op dit blog en ik had daarom hoge verwachtingen maar alle aandacht voor die domme BBB-trekker staat me zeer tegen.

   Geen plezierige kennismaking met dit blog dus.

 2. FrankB zegt:

  “er wat was met een provinciehuis”
  Groningen Stad.

  “maakten wij onze eigen versie”
  En die was bepaald niet één op één hetzelfde:

  Er zijn er een paar opgepakt
  Daarnaast is er schade aangericht op het Martini kerkhof; boeren hebben aangeboden die te herstellen, maar dat is niet doorgegaan. Bovendien heeft een idiote boer met zijn tractor bijna een fietser het ziekenhuis in gereden.
  Tenslotte was dat anderhalf jaar geleden – zelfs de fanatiekelingen van de FDF hebben niets meer uitgehaald dat er maar enigszins op lijkt.
  Zonder dit allemaal goed te praten – om allerlei redenen heb ik toch al matig sympathie voor de doelstellingen van deze boeren en ook niet voor Carolina – wijs ik er toch op dat de verschillen groter zijn dan de overeenkomsten.
  Het zal niemand verbazen dat ik de semifascisten (dwz zij die nog wat erger zijn dan Blonde Geert) in de Tweede Kamer heel wat meer vrees.

Reacties zijn gesloten.